Huiszoekingen partij Modrikamen leverden niets op

29/09/10 om 20:04 - Bijgewerkt om 20:04

Volgens Le Vif hebben de huiszoekingen na beschuldigingen van zwartwerk niets opgeleverd.

De huiszoekingen die dinsdag werden uitgevoerd bij de Parti Populaire van Mischael Modrikamen hebben niets opgeleverd. Dat meldt Le Vif woensdagavond op haar website.

De Tijd en L'Echo hadden woensdag gemeld dat het gerecht dinsdag in verband met de PP op vijf plaatsen (bij Modrikamen, op de partijzetel en op drie andere plaatsen) huiszoekingen had uitgevoerd.

De huiszoekingen zouden enkel met de politieke activiteiten van de zakenadvocaat te maken hebben gehad. Aanleiding voor de huiszoekingen zouden verklaringen geweest zijn van Rudy Aernoudt.

'Zwartwerk'

Hij is mede-oprichter van de PP en was tot voor kort covoorzitter, maar werd uit de partij gezet. Aernoudt is intussen een procedure gestart om Modrikamen zelf uit de partij te zetten.

Aernoudt had laten verstaan dat Modrikamen tijdens de recente verkiezingscampagne een beroep had gedaan op zwartwerk. Volgens www.levif.be hebben de huiszoekingen onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise echter geen malversaties aan het licht gebracht in verband met de beschuldigingen van Aernoudt.

Na een eerste grondig onderzoek is er geen probleem aan het licht gekomen, aldus het weekblad. Het citeert een bron dicht bij het onderzoek volgens wie alles in orde was in de rekeningen.

Onze partners