Huiszoekingen bij de NMBS Holding

21/12/10 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:14

De holding bevestigt dat er huiszoekingen zijn uitgevoerd in haar kantoren. Woendag geeft het parket van Dendermonde uitleg.

Het gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd bij de NMBS Holding. Het parket van Dendermonde geeft in de loop van woensdag meer uitleg.

De huiszoekingen hadden plaats in de kantoren van de NMBS-Holding in de Brusselse Frankrijkstraat, zo bevestigde de woordvoerster van de holding dinsdag.

'Er is inderdaad een gerechtelijk onderzoek aan de gang, maar over de reden van de huiszoekingen kunnen we geen informatie geven', aldus Leen Uyterhoeven.

Volgens de VRT zou het gaan om een onderzoek naar financiële fraude. Mogelijk is er geknoeid met facturen voor schoonmaakopdrachten in de stations, zo luidt het.

Het parket van Dendermonde wilde dinsdag geen commentaar kwijt over het onderzoek in afwachting van een persconferentie woensdagochtend bij de federale gerechtelijke politie in Dendermonde. Ook de NMBS-Holding wilde niet kwijt wie er verhoord werd en of er verdachten werden voorgeleid.

De Holding overkoepelt de NMBS-Groep en coördineert de activiteiten van exploitant NMBS en infrastructuurbeheerder Infrabel.

Lees meer over:

Onze partners