Huiszoeking op kabinet van Joëlle Milquet

16/06/15 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:31

Het parket heeft huiszoekingen uitgevoerd in het kabinet van minister Joëlle Milquet (CDH) en bij enkele van haar kabinetsmedewerkers.

Huiszoeking op kabinet van Joëlle Milquet

Joëlle Milquet © Image Globe

Het gerecht heeft een huiszoeking uitgevoerd op het kabinet van de minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap, Joëlle Milquet (CDH). Zo heeft haar woordvoerder bevestigd. De operatie kadert in het onderzoek naar de omstreden kabinetsmedewerkers die toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Milquet had aangeworven in aanloop naar de verkiezingen van 2014. De speurders hebben documenten meegenomen.

De woordvoerder van de minister bevestigde de huiszoekingen in het kantoor van de minister op het Surlet de Chokierplein, aan de Brusselse Kleine Ring, vlakbij het Vlaamse en federale parlement.

'Ongegronde verdachtmakingen'

In een verklaring aan Belga stelt Joëlle Milquet 'dat ze verheugd is over de gebruikelijke vaststellingen die kunnen leiden tot het definitief afsluiten van dit dossier.' Volgens de minister vallen er geen bijkomende verklaringen afgelegd te worden in een zaak die reeds bekend is.

Die draait volgens haar om 'ongegronde verdachtmakingen, die van bij het begin ontkend werden en gebaseerd zijn op één artikel van Le Vif l'Express van februari 2014.' Ze weigerde daarom elke commentaar. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners