Houding CD&V en N-VA "lachwekkend en onaanvaardbaar" (John Crombez)

11/07/11 om 18:32 - Bijgewerkt om 18:32

Na Wouter Van Besien (Groen!) tackelt nu ook SP.A'er John Crombez de N-VA-kritiek op de nota Di Rupo.

Houding CD&V en N-VA "lachwekkend en onaanvaardbaar" (John Crombez)

© Belga

Na Wouter Van Besien (Groen!) tackelt nu ook SP.A'er John Crombez de N-VA-kritiek op de nota Di Rupo.

SP.A-kopstuk John Crombez is niet te spreken over de houding van CD&V en N-VA. De twee grootste Vlaamse formaties willen alleen voort praten als de nota van formateur Elio Di Rupo (PS) (grondig) wordt aangepast. Die houding is volgens Crombez "lachwekkend en onaanvaardbaar tegelijk".

Zo klopt het volgens Crombez niet dat er geen hervormingen in de nota staan en dat de middenklasse opdraait voor de crisis. "Voor wie de nota leest, is het eenvoudig vast te stellen dat dat niet klopt", aldus Crombez.

Crombez verwijst naar de groeiende financiële risico's (zoals de groeiende spread) en begrijpt niet dat partijen als CD&V en N-VA onderhandelingen "blijven weigeren".

Onwaarheden Ook de SP.A'er is niet onverdeeld gelukkig met de nota. Zo zouden er volgens hem bijvoorbeeld "minder belastingen en meer besparingen" in de nota moeten staan. "Maar het is een formateursnota, geen regeerakkoord", aldus Crombez.

Crombez roept De Wever op om aan de onderhandelingstafel te komen zitten. Als de N-VA liever voor de oppositie kiest, is dat volgens Crombez haar goed recht, maar dan moet De Wever stoppen met "onwaarheden" te verkondigen over de nota Di Rupo.

Ook als de N-VA een kans zou zien om het land te splitsen, is dat volgens Crombez verdedigbaar vanuit de statuten. "Maar je hoeft niet zo krampachtig te verstoppen waar je voor staat", luidt de boodschap aan het adres van De Wever. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners