Horeca Vlaanderen zoekt steun bij klanten voor leefbaar ondernemingsklimaat

(Belga) Horeca Vlaanderen vraagt met een nieuwe campagne de steun van de klanten om de beleidsmakers te wijzen op de verzuchtingen van de sector. “Als er geen leefbaar ondernemingsklimaat komt voor de horeca, heeft dit in de eerste plaats een effect op de consument”, stelt de beroepsvereniging zondag in een persbericht.

“Het is in de horeca dat iedereen zijn eerste pint leerde drinken, zijn lief heeft ontmoet of zijn eerste vakantiejob deed”, zegt Danny van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. “Het is bij ons dat trouwfeesten worden gegeven, geboortes worden gevierd en doden worden herdacht. De horeca is een deel van onze cultuur en van ieders leven.” Horeca Vlaanderen merkt echter op dat de sector onder druk staat. “Zonder bijkomende lasten verlagende maatregelen stevenen we af op een horecalandschap met minder horecazaken, minder openingsuren- en dagen, hogere prijzen en lagere kwaliteit”, klinkt het. De vereniging bestempelt de maatregelen van de regering vorige vrijdag, zoals het gespreid invoeren van de geregistreerde kassa, als onvoldoende om de rentabiliteit in de sector te garanderen. “Het is vijf voor 12. Wij willen met de overheid nu snel aan tafel om tot een concreet kader te komen waarbinnen een volledig witte horecazaak rendabel kan ondernemen.” Klanten kunnen hun steun betuigen via de publiekscampagne “Hier wordt geleefd”, die maandag gelanceerd wordt. “Ze kunnen hun mooiste horecamoment delen en maken dan kans om deze belevenis opnieuw te winnen”, luidt het. De campagne omvat ook affiches bij de horecaondernemers en een radiospot op Radio 2. Meer info op www.hierwordtgeleefd.be. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content