Hoog aantal schadeaangiftes na stormweek

06/01/12 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

De verzekeraars hebben aanzienlijk meer schadeaangiftes gekregen van het stormweer van woensdag en donderdag, dan van het stormweer van dinsdag. Vooral zonnepanelen moesten eraan geloven.

Hoog aantal schadeaangiftes na stormweek

© Belga

Volgens Laurence Gijs, woordvoerster van AG Insurance, moeten we terug tot juli 2010 voor een storm van een grotere omvang. AG Insurance telde deze week 2.500 schadeaangiftes van het stormweer. De aangiftes liepen vooral na de storm van woensdag en donderdag binnen. "We verwachten dat het aantal aangiftes de komende dagen nog zal toenemen tot 7.000 à 10.000", zegt Gijs. "Dinsdag was er vooral schade in Vlaanderen en Henegouwen, de andere dagen was er schade in het hele land."

Zonnepanelen

Ook Ethias kreeg meer schadeaangiftes van de tweede storm. "We hebben 160 aangiftes van de eerste en 500 aangiftes van de tweede storm", zegt woorvoerder Dries Olemans. "Alles bij elkaar is dat niet uitzonderlijk zwaar. Het is wel opvallend dat er voor het eerst redelijk wat zonnepanelen zijn losgekomen. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij de toename van het aantal zonnepanelen de voorbije jaren."

KBC zegt dat er zwaardere schadegevallen waren door de storm van woensdag en donderdag, dan van die van dinsdag. Volgens woordvoerster Virginie Lauwers gingen er tijdens de eerste storm vooral dakpannen vliegen, bij de tweede waren het zonnepanelen en zelfs hele daken. Axa, een andere grote verzekeraar, laat ten slotte weten dat het te vroeg is om een goed zicht te hebben op de omvang van de schade. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners