Hoofdrolspeler in rellen Houthalen weer vrij

22/10/13 om 04:44 - Bijgewerkt om 04:45

De twintiger uit de Houthalense wijk Meulenberg, die een week geleden geboeid op de vlucht sloeg toen de politie hem wilde oppakken, is weer vrij.

Hoofdrolspeler in rellen Houthalen weer vrij

Een politiecombi crashte tijdens de rellen in Houthalen. © BELGA

Dat berichten Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws. De politie kwam de man een week geleden thuis ophalen omdat hij zich niet had aangemeld in de gevangenis van Hasselt, waar hij twee eerder lichte straffen moest uitzitten. Nadat hij op de vlucht sloeg, trok de politie massaal de wijk binnen. Daarop ontstonden rellen, waarbij een politieagent zwaargewond raakte.

Aanhouding niet meer nodig

Volgens Het Belang van Limburg liet de onderzoeksrechter de man vrijdag vrij. Hij was aangehouden voor weerspanningheid, niet voor wat er tijdens de rellen gebeurde. "Onder heel strikte voorwaarden", zegt zijn advocaat in de krant.

De onderzoeksrechter geeft met zijn beslissing te kennen dat hij zijn aanhouding niet meer noodzakelijk vindt voor het onderzoek. Wat niet betekent dat hij zich voor de feiten niet meer voor de rechtbank moet verantwoorden.

Signaal

De burgemeester van Houthalen-Helchteren, Alain Yzermans, en politievakbond NSPV reageren niettemin verontwaardigd in de kranten. "Welk signaal wordt met deze beslissing gegeven aan de agenten?", zegt Yzermans. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners