Hoofdredacteur De Beiaard vermoord op straat

04/09/11 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

In Zottegem is zaterdagavond de hoofdredacteur van De Beiaard, het weekblad van Zuid-Oost-Vlaanderen, om het leven gebracht.

In Zottegem is zaterdagavond Toon De Clercq, de hoofdredacteur van het Zuid-Oost Vlaamse weekblad De Beiaard, om het leven gebracht. Dat bevestigt Bert Broos, een journalist van De Beiaard. Volgens Broos werd Toon De Clercq, de hoofdredacteur van het weekblad en tevens zaakvoerder van drukkerij Printor, zaterdagavond rond 23 uur vermoord. De dader zou bij de man aangebeld hebben en hem met een hamer neergeslagen hebben.
SpoorloosEr is voorlopig nog geen spoor van het motief en de dader van de moord, dat zegt procureur des konings Geert Merchiers van het Oudenaardse parket zondagmiddag op een persconferentie. "Volgens de eerste bevindingen van de wetsdokter is De Clercq omgekomen door een massieve geweldpleging op het hoofd, allicht door een scherp voorwerp", aldus de procureur.

Over de inhoud van het onderzoek wil het parket voorlopig geen commentaar kwijt. Het parket wil ook niet zeggen of het klopt dat de man inbrekers betrapte en dat een handgemeen leidde tot de fatale slag. Mogelijk volgt er maandagmiddag opnieuw een verklaring. (Belga/VF)

Onze partners