Honderden leerlingen en oud-leerlingen nemen afscheid van Aurore

04/08/13 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

Zo'n driehonderd (oud-)leerlingen, ouders en leerkrachten hebben Aurore Ruffelaere herdacht in het atheneum Erasmus in Deinze, de school waar de 29-jarige vrouw die vorige week omkwam bij een roofmoord lesgaf.

Honderden leerlingen en oud-leerlingen nemen afscheid van Aurore

© Belga

Honderden leerlingen en oud-leerlingen hebben in het atheneum Erasmus in Deinze een herdenking bijgewoond ter nagedachtenis van Aurore Ruyffelaere. De 29-jarige vrouw uit De Pinte, die les gaf op de school, kwam een week eerder om bij een roofmoord na een avondje Gentse Feesten.

De herdenkingsplechtigheid begon met het planten van een boom vlakbij de refter van de school. Nadien werden tal van ballonnen opgelaten met daaraan een foto van Aurore en een persoonlijke boodschap van de aanwezigen. Nadien trok iedereen naar de refter om de afscheidsplechtigheid bij te wonen.

Honderden mensen, vooral leerlingen en oud-leerlingen, maar ook leerkrachten en oud-leraars die haar goed hebben gekend, woonden de plechtigheid bij. Daarbij ook de ouders van de jonge vrouw. Alle 300 stoelen die in de zaal opgesteld stonden werden bezet.

De officiële begrafenisplechtigheid van Aurore Ruyffelaere vindt plaats op woensdag 7 augustus in het Crematorium Westlede in Lochristi. (Belga/MI)

Onze partners