Honderden kinderen nacht vast op gestrande trein

31/03/11 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

De Intersoctrein met bestemming Zwitserland had woensdagavond ter hoogte van Zaventem een deel van de bovenleiding afgerukt.

Een 500-tal schoolkinderen heeft de hele nacht vastgezeten op een Intersoctrein met bestemming Zwitserland. De trein had woensdagavond ter hoogte van Zaventem een deel van de bovenleiding afgerukt. Het incident heeft ook donderdag nog impact op de ochtendspits.

Volgens Frédéric Petit van Infrabel zal de trein met ongeveer 10 uur vertraging zijn bestemming bereiken. Woordvoerder Bram Swaerts van de Christelijke Mutualiteiten, waarvan Intersoc de vakantiedienst is, zegt dat met de kinderen aan boord alles in orde is. De kinderen zijn leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar die op sneeuwklassen gaan.

Getakeld

Medewerkers van het Rode Kruis en de Civiele Bescherming waren woensdagavond preventief naar de Intersoctrein gestuurd. Om half één vannacht kon de gestrande trein getakeld worden van Zaventem naar Leuven. Van het toestel moesten ook enkele rijtuigen en ruiten vervangen worden die schade hadden opgelopen.

Rond 5 uur donderdagochtend is de trein in Leuven kunnen vertrekken richting Luik, waar nog circa 400 kinderen werden opgepikt. Omstreeks 5u40 zijn de kinderen dan op een andere trein kunnen stappen, die hen naar hun wintersportbestemming brengt.

Problemen

Het incident heeft ook donderdag nog impact op de ochtendspits, meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Donderdagochtend zijn drie van de vier sporen op de lijn Brussel-Leuven vrijgemaakt. Gemiddeld zullen er vertragingen van 10 minuten zijn. De piekuurtreinen rijden wel, al worden sommigen beperkt tot Brussel-Noord. Plaatselijk kan een aantal treinen worden omgeleid.

"De schade aan het vierde spoor is gigantisch. De leiding is over een afstand van 2 kilometer beschadigd", aldus Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit. Verwacht wordt dat de herstelling daarvan nog de hele dag zal duren, met mogelijk nog een impact op de avondspits.

(Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners