Hoge Raad voor Justitie: Geen blunders in de zaak Ronald Janssen

© Belga

De onderzoeksrechter en de parketmagistraten valt niks te verwijten. Dat is het besluit van de Hoge Raad voor Justitie, die mogelijke fouten onderzocht in de jacht op seriemoordenaar Ronald Janssen.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Vorig jaar had het Comité P zich al scherp uitgesproken over geknoei bij de politie in het moordonderzoek rond Annick Van Uytsel. Janssen had immers in de maanden na haar dood al de aandacht getrokken van speurders, maar daar werd niks mee gedaan.

Op vraag van de ouders

Nu werd onderzocht of diezelfde fouten ook aan de onderzoeksrechter en/of zijn parketmagistraten ten laste gelegd konden worden.

Dat onderzoek kwam er vooral op vraag van de ouders van Kevin Paulus en Shana Appeltans. Hun kinderen hadden nog in leven kunnen zijn als Janssen eerder was gevat.

Niet op de hoogte

De Hoge Raad voor Justitie stelt nu dat enkel fouten zijn gemaakt door de politiediensten, en dus niet door de onderzoeksrechter en parketmagistraten.

Het komt erop neer dat de magistratuur niet op de hoogte was van het geknoei waardoor Janssen jarenlang ongemoeid bleef. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content