Hoge ambtenaren Financiën verdacht van corruptie

08/02/14 om 04:25 - Bijgewerkt om 04:25

Het parket van Oudenaarde is een onderzoek gestart naar hooggeplaatste ambtenaren bij de federale overheidsdienst Financiën. Zij zouden een transportbedrijf getipt hebben over controles.

Hoge ambtenaren Financiën verdacht van corruptie

Geld © BELGA

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Op 17 december vorig jaar vielen meer dan dertig inspecteurs een transportbedrijf in Oudenaarde binnen. Het ging om een grote controleactie van de BBI, douane en politie. De controle richtte zich op sociale dumping; het inzetten van spotgoedkope buitenlandse chauffeurs.

Bij die actie werd in het bureau van de bedrijfsleider intern mailverkeer gevonden van de top van Financiën. In die mails waarschuwden de ambtenaren voor eerdere controles van het bedrijf. Eén mail bevatte een hele lijst van bedrijven die controles mochten verwachten.

Het parket van Oudenaarde is een onderzoek gestart naar het lek. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) bevestigt de feiten, maar wil niet ingaan op concrete dossiers. Het kabinet van minister van Financiën Koen Geens (CD&V) zegt niets te weten van een onderzoek naar zijn administratie. (Belga/TV)

Onze partners