Hoe menukaarten op restaurant u naar dure gerechten duwen

09/01/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 16:11
Uit Knack van 10/01/18

U houdt van eenvoudige kost. Of van lichte salades, genre Pascale Naessens. En toch bestelt u in een restaurant de kreeft in botersaus à l'ancienne? Troost u, het is de schuld van de menukaart.

Zet uw duurste gerechten boven aan de menukaart, dan lijken alle andere keuzes koopjes. Gebruik groene letters, dan geloven uw klanten dat u verse kost serveert. Plaats geen eurotekens naast de prijzen. Beperk het aantal gerechten per categorie tot zeven: net genoeg om overzichtelijk te blijven. En gooi er gerust een nostalgisch sausje over: de 'perentaart van oma Jeanne' wordt ongetwijfeld een bestseller. Het zijn maar enkele tips van de Amerikaanse horecaconsulent Aaron Allen. Hij is trouwens niet de enige: vooral in de Verenigde Staten zijn er ettelijke 'menu-ingenieurs'. Mensen die van naaldje tot draadje uitzoeken waarom die perentaart van Jeanne in het midden van de pagina moet staan, het liefst met een gouden lijstje eromheen. En die u, de consument, dus flink in de luren leggen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners