Hittegolf op komst

27/06/15 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

Mogelijk krijgt ons land volgende week met een hittegolf te maken. Van woensdag tot zaterdag wordt het zweten met temperaturen boven de 30 graden.

Hittegolf op komst

© ImageGlobe

Volgende week bestaat de kans dat België met een hittegolf te maken krijgt. Daarvan is officieel sprake als het in Ukkel gedurende vijf dagen minstens 25 graden is, waarvan drie dagen met 30 graden of meer.

Vandaag/zaterdagmiddag blijft het droog met flinke zonnige perioden en temperaturen die nog niet al te hoog klimmen: 19 tot 23 graden. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. Ook zaterdagavond en -nacht is het rustig en droog met brede opklaringen, bij minima van 8 tot 12 graden.

Zweten

Zondag blijft het droog met zon, maar ook wolkenvelden. Het kwik stijgt dan naar 20 tot 24 graden en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Van maandag tot zaterdag blijft het overwegend droog met steeds meer zon. De middagtemperatuur schommelt maandag nog rond 24 graden, maar zal dinsdag al op gemiddeld 27 graden uitkomen. Van woensdag tot en met zaterdag wordt het landinwaarts zweten met 30 graden en meer. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners