Hinder op Brussels Airport door actie luchthavenpolitie

02/07/12 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:34

Het politiepersoneel dat de paspoortcontrole op de luchthaven van Zaventem uitvoert, heeft "gerichte prikacties" uitgevoerd. Op die manier wordt geprotesteerd tegen het personeelstekort bij de dienst.

Hinder op Brussels Airport door actie luchthavenpolitie

© Belga

's Morgensvroeg hield het politiepersoneel op Brussels Airport "gerichte prikacties" tegen het personeelstekort bij de dienst. De acties zorgden voor de nodige hinder en frustraties bij zowel de reizigers als de luchtvaartmaatschappijen.

Lange rijen "Tijdens de actie stond er een rij van ongeveer 200 meter", zegt Jan Van der Cruysse, woordvoeder van Brussels Airport. "Na de actie heeft het ongeveer een uur geduurd voor de situatie weer normaal was." Voorlopig is er van hinder geen sprake meer en verloopt alles normaal.

Behalve voor vertragingen, heeft de staking ook voor de nodige wrevel gezorgd bij de reizigers en de luchtvaartmaatschappijen. "De maatschappijen toonden vooral veel onbegrip voor de Belgische gewoonte om in plaats van te onderhandelen, meteen te gaan staken", vertelt Van der Cruysse.

Nog acties?

Eerder meldde Vincent Houssin van de vakbond VSOA al dat nieuwe acties niet uitgesloten zijn. "We wachten nu op een signaal", zei hij. Van der Cruysse heeft voorlopig nog geen weet of die acties er komen.

Reizigers die binnen de Schengenzone reizen, hoeven zich echter geen zorgen te maken. "De hinder zal altijd beperkt blijven tot de paspoortcontroles, die niet nodig zijn voor vluchten binnen Schengen", zegt Van der Cruysse.

Reizigers die wel de Schengenzone verlaten, spelen beter op veilig door op tijd naar de luchthaven te komen. (Belga/GM)

Lees meer over:

Onze partners