'Hilde Claes moet hare nest bij de politie opruimen'

10/10/11 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Kartelpartner Groen! is niet te spreken over de manier waarop burgemeester Hilde Claes (SP.A) de crisis bij de Hasseltse politie aanpakt. 'Met die wantoestanden hebben wij niets te maken. Claes moet hare nest bij de politie opruimen.'

'Hilde Claes moet hare nest bij de politie opruimen'

© Belga

Het Hasseltse bestuur van Groen! weet nog niet goed hoe te reageren op de uitlatingen van burgemeester Hilde Claes van kartelpartner sp.a over het opblazen van het afspiegelingscollege.

"We wachten af wat de sp.a ons inhoudelijk te bieden heeft om uitspraken over de verkiezingen van 2012 te doen", zegt schepen Toon Hermans (Groen!).

Hermans (Groen!) zit duidelijk verveeld met de uitspraken van zijn burgemeester Claes, met wie hij een kartel heeft gevormd en aan wie hij een schepenzetel te danken heeft.

Doofpotoperaties

"Het afspiegelingscollege heeft zijn voordelen omdat er een breder draagvlak is" aldus Hermans. "We hebben altijd goed samengewerkt, ondanks enkele meningsverschillen. Maar het heeft ons als kleine partij wel toegelaten om een aantal dossiers door te duwen, en daar zijn we blij mee. Maar als dit afspiegelingscollege nu geassocieerd wordt met doofpotoperaties, dan hoeft het voor mij niet meer", zegt Hermans.

Wantoestanden

"Wij werken graag mee in een positieve, constructieve sfeer. Met die wantoestanden hebben wij niets te maken. Als schepen ben ik zelfs totaal verrast hierover. Die feiten worden nu op één hoop gegooid met het bestuur van Hasselt, wat ik erg betreur."

"Hilde Claes moet 'hare nest' opruimen bij de politie en ons dan vertellen wat ze ons inhoudelijk te bieden heeft naar volgend jaar", vervolgt Hermans. "Het zal puur op basis van het programma zijn dat we begin 2012 beslissen om al dan niet nog in kartel naar de kiezer te gaan."

Vertrouwen

Eerder vandaag reageerden ook al coalitiepartners CD&V en Open VLD furieus op de uitspraak van burgemeester Claes dat het afspiegelingscollege in Hasselt zijn beste tijd heeft gehad. Beide partijen dreigen ermee het vertrouwen in de burgemeester op te zeggen.(Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners