'Het Vlaams Belang is niet dood'

14/10/12 om 19:26 - Bijgewerkt om 19:26

"Het Vlaams Belang is niet dood", zo reageert partijvoorzitter Bruno Valkeniers bijop het verlies voor zijn partij

'Het Vlaams Belang is niet dood'

© Belga

"Het Vlaams Belang is niet dood", zo reageert partijvoorzitter Bruno Valkeniers bij op het verlies voor zijn partij. "De kiezer heeft strategisch gekozen. De N-VA heeft veel van onze kiezers overgenomen. De vraag zal alleen zijn of de N-VA onze kiezers zal kunnen aanbieden wat ze verwachten", aldus Valkeniers.

Vlaams Belang is een van de grote verliezers van de stembusgang. Toch is de partij "niet dood", zo verzekert Valkeniers. "In heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen blijven we present. Dat bewijst dat een radicale Vlaams-nationalistische partij nodig blijft in Vlaanderen", luidt het. Valkeniers doet ook een oproep aan de N-VA. "In heel wat steden en gemeenten kan de N-VA met ons een meerderheid vormen", aldus Valkeniers.

Over zijn eigen positie is Valkeniers formeel: "Mijn mandaat loopt tot maart volgend jaar. Mijn prioriteit is onze partij klaarstomen voor een nieuwe voorzitter en nieuwe verkiezingen." Valkeniers wil echter niet bevestigen dat hij stopt als voorzitter. Hij geeft enkel aan dat de partij binnen vijf maanden een voorzitter moet kiezen. (Belga/INM)

Onze partners