'Het is tijd voor een internationaal bemiddelaar'

07/07/11 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Sommige politici, waaronder Alain Destexhe (MR) en Jan Roegiers (SP.A), vinden dat het tijd is om een internationale bemiddelaar aan te stellen om uit de Belgische politieke impasse te komen.

'Het is tijd voor een internationaal bemiddelaar'

© Belga

Volgens sommige politici kan enkel een een internationale bemiddelaar ons land nog uit de impasse halen. Zo suggereert MR-politicus Alain Destexhe om een "Europese personaliteit" aan te stellen als bemiddelaar of anders "iemand uit een land met een federale structuur zoals Zwitserland of Canada". Ook Vlaams parlementslid Jan Roegiers (sp.a) vindt het stilaan tijd voor een "internationale bemiddelaar".

Totale blokkage

Volgens Destexhe, MR-volksvertegenwoordiger in het parlement van de Franse gemeenschap, is het land totaal geblokkeerd en zijn de twee grote winnaars van de verkiezingen (N-VA en PS) niet in staat een compromis te sluiten. Er rest volgens hem "bijna geen andere keuze dan een beroep te doen op een internationale bemiddelaar" om uit de impasse te geraken.

Een gelijkaardig geluid is te horen bij SP.A-politicus Jan Roegiers. Die zette donderdagmiddag volgende boodschap op Twitter: "Tijd voor een internationale bemiddelaar. Echt gemeend. We geraken er anders nooit." (Belga/INM)

Onze partners