Het Antwerpen van Bart De Wever verklaart de oorlog aan drugs

14/12/12 om 05:01 - Bijgewerkt om 05:01

Het nieuwe stadsbestuur in Antwerpen trekt voluit ten strijde tegen drugs. Bij de drugsbrigade van de politie komen er drie keer meer manschappen. Kleine gebruikers zullen boetes krijgen of voor de rechter verschijnen.

De strijd tegen drugs vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe bestuursakkoord van N-VA, CD&V en Open Vld in Antwerpen. Maar ook het parket heeft een strategie uitgewerkt,s chrijft Gazet van Antwerpen.

Dealers wegjagen

"De gebruikers die geen overlast veroorzaken, worden momenteel zo goed als ongemoeid gelaten", zegt procureur des konings Herman Dams. "Zo creëren we een zeer mooie markt voor de dealers. We gaan de gebruikers dus aanpakken, om zo de drugsmarkt te verstoren en de dealers de stad uit te jagen."

Snelrecht

Wie met een gebruikersdosis drugs wordt betrapt, zal via een snelrechtsprocedure worden vervolgd. Dat houdt in dat iemand die wordt betrapt met een gebruikershoeveelheid, een minnelijke schikking voorgesteld krijgt. Wie niet wil betalen, moet voor de rechter verschijnen. (Belga/TV)

Onze partners