‘Hervormingsplan Defensie pas na de zomer’

Minister Steven Vandeput (N-VA) © Belga

De federale regering is er dan wel in geslaagd tot een akkoord over de begroting en de taxshift te komen, het bespreken van het strategisch plan van defensieminister Steven Vandeput (N-VA) zat er niet meer in.

Zoals ze had vooropgesteld, is de federale regering erin geslaagd om voor het zomerreces een akkoord te sluiten over de begroting en de taxshift. Maar meteen ook de hervormingsplannen voor het leger afkloppen, zat er klaarblijkelijk niet meer in. Het dossier wordt over de zomer getild, bevestigt men in regeringskringen.

Strategisch plan

Morgen/Vrijdag organiseert de regering nog een laatste ministerraad alvorens met vakantie te vertrekken. Op de agenda staat onder meer een verlaging van een reeks gerechtskosten voor Justitie.

Maar het strategisch plan van defensieminister Steven Vandeput (N-VA) zal allicht niet aan bod komen. Over de hervormingen zijn al acht interkabinettenwerkgroepen georganiseerd en Vandeput heeft de vicepremiers al uitvoerend gebrieft over de opties, maar de voorbije weken ging de voorrang naar de begroting en de taxshift. Een nieuw momentum voor het uittekenen van de toekomst van het leger zal dus pas voor dit najaar zijn. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content