Helft van de Vlaamse mannen is te dik

19/09/12 om 23:33 - Bijgewerkt om 23:33

Uit een enquête van het Eén-programma "Ook getest op mensen" blijkt dat iets meer dan de helft van de Vlaamse mannen, 52 procent, te dik is.

Helft van de Vlaamse mannen is te dik

© Reuters

De te dikke Vlaamse mannen hebben een 'Body Mass Index' (BMI) van 25 of meer. Van de vrouwen heeft 37 procent een te hoog BMI.

Aan de enquête deden meer dan 80.000 mensen mee. De cijfers werden gewogen per leeftijdscategorie om ze te vertalen naar de Vlaamse bevolking.

Hoe ouder, hoe dikker

Vooral mannen schatten zichzelf magerder in dan ze zijn. Slechts 36 procent vermoedt overgewicht, hoewel meer dan de helft te dik is. Vrouwen zijn realistischer: 31 procent schat zichzelf te dik in, 37 procent is dat ook.

De enquête bevestigt ook dat het BMI stijgt naarmate we ouder worden. Liefst 64 procent van de 65-plussers heeft een te hoog BMI. Vijftien procent van de mannen ouder dan 55 heeft zelfs een BMI hoger dan 30 en is obees. Bij vrouwen gaat het om 11 procent.

Dikker dan Nederlanders

Volgens "Ook getest op mensen" zijn de cijfers vergelijkbaar met die van het Verenigd Koninkrijk. Nederland doet het beter ons. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners