Headhuntersbureau zoekt ook tijdens zomer naar VRT-baas

09/07/10 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Dat heeft Vlaams minister van Media Ingrid Lieten vrijdag aangekondigd.

Een headhuntersbureau gaat ook tijdens de zomer op zoek naar kandidaten voor de functie van gedelegeerd bestuurder bij de VRT. Vlaams minister van Media Ingrid Lieten hoopt dat 'zo snel mogelijk' een nieuwe CEO wordt gevonden.

Sinds Dirk Wauters in december vorig jaar werd ontslagen als gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep neemt Piet Van Roe tijdelijk zijn taak over.

Knack meldde half juni dat de laatste kandidaat in het kader van de selectie van Jobpunt Vlaanderen door de Vlaamse regering werd doorgestuurd.

Daarnaast loopt er een zoektocht naar een opvolger voor Wauters via een headhuntersbureau. Vrijdag meldde Lieten na afloop van de Vlaamse regeringsvergadering dat die selectieprocedure voor een nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT wordt voortgezet.

Een deadline plakte de minister van Media daar niet op. Ze wil dat er zo snel mogelijk een nieuwe VRT-baas wordt gevonden. Lieten hoopt dat zijn aanstelling tegen het begin van het nieuwe parlementaire jaar, eind september, kan gebeuren.

Volgens minister-president Kris Peeters (CD&V) wordt de procedure met heel veel zorgvuldigheid gevoerd. 'Het moet iemand
zijn met managerskwaliteiten, maar ook met affiniteit met het
medialandschap en de openbare omroep', aldus Peeters.

Hij en Lieten vinden wel dat Van Roe zijn werk uitstekend doet. 'Er is dus geen gat dat dringend opgevuld moet worden, maar het blijft wel de bedoeling zo snel mogelijk een nieuwe gedelegeerd bestuurder aan te stellen', aldus Peeters.

Onze partners