Hazodi-korpschef opnieuw aan de slag

07/01/13 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

De voormalige korpschef van de politiezone Hazodi, Michel Beckers, is opnieuw aan de slag bij dezelfde politiezone. Hij kwam in opspraak na een reportage van het televisieprogramma Panorama.

Hazodi-korpschef opnieuw aan de slag

© Belga

De vroegere korpschef Michel Beckers is opnieuw aan de slag gegaan bij de Limburgse politiezone. Hij is aangesteld als diensthoofd van de wijkwerking bij de zone.

Een uitzending van het reportageprogramma Panorama bracht hem in verband met de graaicultuur bij de Hasseltse politie. Beckers werd op 8 december door het politiecollege geschorst, omdat hij meer vergoedingen en premies ontvangen zou hebben dan waar hij recht op had. Beckers betwiste deze beschuldigingen. Ook uit het onderzoek van het Hasseltse parket bleek dat hem niet strafrechtelijks ten laste gelegd kon worden.

"Re-integratie in alle sereniteit laten verlopen"
Het politiecollege heeft zijn schorsing vorige maand opgeheven, zodat Beckers opnieuw aan de slag kon bij de politie. "In eerste instantie zal hij de functie van diensthoofd van de wijkwerking op zich nemen. Michel Beckers geeft aan constructief mee te werken. Dat bleek uit een overleg met de huidige korpschef", maakte de politiezone bekend. Het politiecollege onthoudt zich intussen van verdere commentaar, om "de re-integratie van Beckersbij de politie in alle sereniteit te laten verlopen." (EA)

Onze partners