Hasseltse oppositiepartijen vragen extra gemeenteraad om politieke impasse uit te klaren

08/09/16 om 18:22 - Bijgewerkt om 18:22

Zowel de lokale N-VA en Open Vld als Vlaams Belang willen bij hoogdringendheid een extra gemeenteraad in Hasselt samenroepen om meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst van het huidige bestuur. "De Hasselaars hebben recht om het volledige verhaal rond deze affaire te weten", aldus N-VA-fractieleider Steven Vandeput.

Hasseltse oppositiepartijen vragen extra gemeenteraad om politieke impasse uit te klaren

Steven Vandeput (N-VA) © BELGA

"Het schouwspel dat we deze week in Hasselt hebben moeten aanschouwen, was niet fraai", aldus de minster van Defensie. "De Hasselaar blijft nu achter met de rommel. Dan mag de meerderheid in het algemeen en de burgemeester, wie dat tegenwoordig ook mag zijn, het wel eens komen uitleggen. We hopen echt dat we hiermee nu alles van SP.A Hasselt gezien hebben. Laten we hopen dat er zo niet nog meer lijken uit de kast vallen."

En dus roept N-VA, samen met Open Vld en ook Vlaams Belang, een extra gemeenteraad bijeen. "Het gemeentedecreet geeft ons het recht op elk moment de gemeenteraad te laten samenkomen", aldus nog Vandeput. "Daarvoor hebben we één derde van de gemeenteraadsleden nodig." Verder blijft de N-VA bij haar eerste vraag voor de oprichting van een deontologische commissie. "Jammer genoeg sleurt de SP.A niet alleen haar eigen naam, maar ook die van onze mooie stad door het slijk. Dat mag nu wel stoppen", besluit Vandeput.

Vlaams Belang zit op dezelfde lijn. "In de plaats van een kibbelende coalitie hebben de Hasselaren recht op een sterke en eendrachtige bestuursploeg, die de belangen van de Hasselaar boven hun eigen persoonlijke politieke belang stelt", vindt fractieleider Frank Troosters. "Indien Hilde Claes niet meer gesteund wordt door de voltallige meerderheid moet ze de eer aan zichzelf houden". (Belga/NSK)

Onze partners