Hasselt wil geen pedofielen naast kleuterschool

17/10/11 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:31

Er komt dan toch geen zorgcentrum voor zedendelinquenten, onder wie pedofielen, vlak naast een kleuterschool en kinderdagverblijf in Hasselt.

Hasselt wil geen pedofielen naast kleuterschool

© Belga

De Hasseltse coalitie verzet zich tegen de plannen die dit weekend in de media uitlekten, zo schrijven verschillende kranten maandag.

Het stadsbestuur had de bouwvergunning al jaren geleden goedgekeurd, het centrum zou normaal in december opengaan. Maar het schepencollege vindt de plannen om mensen die veroordeeld werden voor stalking, agressie of seksuele feiten in de omgeving van een school en kinderopvang te behandelen, nu ook onaanvaardbaar.

Alternatief

De bevoegde schepen Karolien Mondelaers gaat samen met burgemeester Hilde Claes van Hasselt de verantwoordelijken van het centrum uitnodigen voor "een dringend gesprek", schrijft Het Nieuwsblad. De schepen zegt in de krant dat er naar een alternatief moet worden gezocht.

Ook coalitiepartner Open Vld denkt er zo over. De Vereniging voor Geestelijke Gezondheidszorg vindt de kwestie bespreekbaar, maar hoopt ook op een genuanceerd debat, staat in Het Belang van Limburg. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners