Handlanger Sekkaki niet aangehouden

10/09/09 om 07:00 - Bijgewerkt om 06:59

Er werden bij Mohamed Bouajaja in Koekelberg "harde bewijzen" gevonden dat hij de vlucht van Sekkaki en co hielp voorbereiden.

De politie is dinsdagochtend binnengevallen bij een handlanger van Sekkaki, die in juli ontsnapte uit de gevangenis van Brugge. Er werden bij Mohamed Bouajaja (30) in Koekelberg "harde bewijzen" gevonden dat hij de vlucht van Sekkaki en co hielp voorbereiden. Toch liet het gerecht de man na verhoor weer gaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Bij de voortzetting van het onderzoek naar de ontsnapping stootten de speurders op Bouajaja, een geduchte kickbokser. Speciale troepen vielen bij hem binnen met een stormram. Ze vonden een bundel bankbiljetten, afkomstig van Sekkaki's bankovervallen, en documenten waaruit blijkt dat hij de bevrijdende helikoptervlucht hielp voorbereiden.

Bouajaja werd verhoord en er werd door de politie een proces-verbaal opgemaakt. De Brugse onderzoeksrechter vond het evenwel niet nodig om de man zelf te horen en hield hem bijgevolg ook niet aan. Hij loopt intussen weer vrij rond.

Lees meer over:

Onze partners