Hackers kraken 50.000 Belgische en Franse e-mailaccounts

© EPA

Hackers van Lulzsec-anonymous hebben de voorbije maanden al 50.000 Belgische en Franse e-mailaccounts gekraakt.

Hackers zijn er de voorbije maanden in geslaagd om zeker 50.000 e-mailaccounts van Belgische en Franse gebruikers te kraken. Een deel van de gegevens circuleert vrij online.Dat staat te lezen op de websites van De Standaard en Het Nieuwsblad, onder aanhaling van security-blogger Len Lavens van de gespecialiseerde blog Belsec. Het gaat enkel om gebruikers met een e-mailadres dat eindigt op .be of .fr. Belgische gebruikers van diensten als yahoo, gmail of hotmail worden niet meegeteld.

Mogelijk worden de adressen en de bijhorende gegevens gezamenlijk verkocht. De kopers kunnen die dan misbruiken om gevoelige informatie te verwerven, of om spam te versturen. De gegevens zijn bemachtigd door de beruchte hackers van Lulzsec-anonymous. Sinds april dit jaar hebben zij wereldwijd al zeker van 5 miljoen accounts de inloggegevens bemachtigd. Vaak worden alle data verkregen door een andere site of forum te kraken. De hackers krijgen zo toegang tot de gegevens van alle gebruikers van de site.

Omdat veel mensen overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, beschikken hackers meteen ook over alle nodige informatie om de e-mailaccount van de persoon in kwestie te kraken. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content