Haartje uit kelder Dutroux levert spoor op

18/01/10 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:45

Bron: Knack

Eén haartje kon worden geïdentificeerd als deel uitmakend van een ander gerechtelijk dossier.

Onderzoek op haartjes die werden gevonden in de kelder van Marc Dutroux hebben een verband opgeleverd met een ander gerechtelijk dossier.

De haartjes werden in 1996 gevonden in de kooi van Dutroux in zijn huis in Marcinelle. In die kooi hield Dutroux enkele jonge meisjes gevangen.

Van de 55 haarmonsters die werden genomen, bleken er 53 afkomstig te zijn van de rechtstreekse betrokkenen in het dossier. Twee haartjes konden niet geïdentificeerd worden en werden verder geanalyseerd.

Met behulp van de databank van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) kon uiteindelijk worden vastgesteld dat één haartje voorkomt in een ander gerechtelijk dossier dat momenteel wordt onderzocht.

Verder onderzoek

Het is nu aan de speurders om na te gaan of het haartje toebehoort aan de dader van een misdaad of misdrijf, aan een slachtoffer of aan iemand die niet bij het dossier-Dutroux betrokken is.

Procureur-generaal van Luik Cédric Visart de Bocarmé heeft aan de rechtbank van Neufchâteau gevraagd om de zaak verder te mogen onderzoeken.

Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens de ontvoering van en moord op jonge meisjes. Zijn vrouw Michelle Martin kreeg dertig jaar cel.

Laetitia Delhez en Sabine Dardenne werden levend aangetroffen in het huis van Dutroux, maar Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks werden dood teruggevinden.

Lees meer over:

Onze partners