Grote interesse van zelfstandigen in spe voor voedingsopleidingen

(Belga) De Syntra-opleidingen in de voedingssector, zoals brood- en banketbakker, ambachtelijk chocoladebewerker, ambachtelijk ijsbereider en slager-spekslager, kennen een groot succes. Dat melden Syntra Antwerpen en Vlaams-Brabant. De voltijdse dagopleiding brood- en banketbakker was een uur na de start van de inschrijvingen al volzet.

Tv-programma’s zoals “De MeesterBakker” en “De Beste Bakker van Vlaanderen” dragen bij aan het stijgend succes, denkt Lieve Struyf, afdelingshoofd marketing bij Syntra Antwerpen en Vlaams-Brabant. Struyf ziet nog een andere reden. “De groeiende belangstelling voor pure smaken en lekker eten, en de daarmee gerelateerde opleidingen kan men kaderen in de maatschappelijke trend waarbij authentieke, ambachtelijke producten bezig zijn aan een stevige opmars. De consument van vandaag is kritisch en kiest voor lokale, eerlijk bereide producten. De consument evolueert tot een fijnproever die op zoek is naar pure smaken en is bereid hiervoor een meerprijs te betalen.” Struyf merkt op dat het aantal inschrijvingen voor opleidingen in de voedingssector ten koste gaat van het aantal cursisten voor opleidingen in de horeca, zoals restauranthouder en sommelier. Bij Syntra Vlaanderen, de koepelorganisatie, zijn er nog geen cijfers voor dit cursusjaar, maar het aantal cursisten in de sector gaat de laatste jaren in stijgende lijn. Het aantal cursisten ambachtelijk chocoladebewerker steeg tussen 2008-2009 en 2010-2011 met bijna een kwart, van 300 naar 370. In dezelfde periode steeg het aantal cursisten brood- en banketbakker met 15 procent, van 274 naar 316. De interesse voor de opleidingen in Antwerpen en Vlaams-Brabant bevestigt die stijgende trend. (Ana Abad?a)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content