Grote brand bij H&M in Brussel (VIDEO)

07/08/12 om 22:40 - Bijgewerkt om 22:40

In het filiaal van H&M in de Brusselse Nieuwstraat is brand uitgebroken. De rookontwikkeling was tot ver buiten het centrum te zien.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Dat meldde de woordvoerder van het Brusselse brandweerkorps, Pierre Meys, op een persconferentie.

De brand is volledig geblust maar een tiental brandweerlui zijn nog steeds ter plaatse om na te blussen en heropflakkeringen te voorkomen.

Grote zwarte rookwolk
De brand ontstond op de zevende verdieping van het gebouw. De vlammen sloegen over naar twee aanpalende gebouwen (gelegen tussen de Zilver- en Nieuwstraat) die een diepte hebben van zo'n honderd meter. Die gebouwen staan in de steigers: het gaat om werven met een totale oppervlakte van 4.000 tot 5.000 vierkante meter.

Het vuur verspreidde zich over vier verdiepingen. Zowel het dak als werfmaterialen hebben vuur gevat. Brandende materialen voor dakbekleding veroorzaakten een grote zwarte rookwolk. Ook explodeerden verschillende gasflessen op de werf.

Veiligheidsperimeter

De nabije gebouwen waar nog mensen aanwezig waren, werden geëvacueerd. Ongeveer vijftig mensen werden opgevangen in de hall van het nabije Hotel Metropole.

In de buurt werd een uitgebreide veiligheidperimeter opgezet. Het Muntplein is ontruimd en de toegang tot de Nieuwstraat is afgesloten.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Een onderzoek door een branddeskundige moet daarover duidelijkheid scheppen. Volgens de brandweer is er voorlopig geen reden om een criminele oorzaak te vermoeden en is de brand vermoedelijk het gevolg van de werken aan de gebouwen. (Belga/TV/TE)


Lees meer over:

Onze partners