Grootschalige operatie in strijd tegen grenscriminaliteit

19/09/12 om 07:01 - Bijgewerkt om 07:01

De operatie richtte zich op de recente plaag van gewelddadige autodiefstallen in woningen en ramkraken.

Grootschalige operatie in strijd tegen grenscriminaliteit

© Belga

In de gerechtelijke arrondissementen Kortrijk, Ieper en Doornik heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grootschalige politiecontrole plaatsgevonden. De lokale en federale politie en de Franse politiediensten voerden tussen 23 en 5 uur op een 40-tal plaatsen controles uit. Aan de grensovergangen, op grote invalswegen en in de villa- en woonwijken was de politie zowel zichtbaar als anoniem aanwezig.

"De grensoverschrijdende criminaliteit en het daarmee gepaard gaande onveiligheidsgevoel in de regio doen dalen waren de twee voornaamste doelstellingen van de actie Villafront", vertelt Tine Hollevoet van de federale politie.

HomejackingsDe voorbije maanden werd de grensregio rond Kortrijk, Ieper en Doornik op zeer regelmatige momenten geteisterd door gewelddadige ramkraken, homejackings, garagediefstallen en woninginbraken.

Sinds begin dit jaar waren er een 40-tal feiten in het arrondissement Ieper, een 80-tal in het arrondissement Kortrijk en ongeveer 150 in het arrondissement Doornik.

Om het belang van de actie te benadrukken, brachten minister van Binnenlandse Zaken Joelle Milquet, commissaris-generaal Catherine De Bolle van de federale politie en West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé een bezoekje aan de politieambtenaren.

Ook een hoge politiefunctionaris van de regio Nord-Pas-de-Calais was aanwezig om de noodzaak aan de internationale politiesamenwerking verder te onderstrepen.
De resultaten van de actie worden in de loop van woensdag bekendgemaakt. (Belga/TE)

Onze partners