Groen! wordt Groen

11/01/12 om 12:32 - Bijgewerkt om 12:32

Groen! lanceert een nieuw logo en een nieuwe ondertitel: 'Werkt voor iedereen'. Het uitroepteken valt ook weg.

De groenen lanceren een nieuw logo en laten voortaan het uitroepteken weg. Groen! wordt Groen. Bij dat nieuwe logo past ook een nieuwe ondertitel: 'Werkt voor iedereen'.

Met die verandering wil de groene partij "haar actuele lading zo goed mogelijk dekken". "We willen beklemtonen dat we werken voor alle groepen in de samenleving en rond alle thema's. Groen staat voor oplossingen die wérken, slimme voorstellen voor vandaag en morgen," zegt voorzitter Wouter Van Besien.

Het logo met uitroepteken hield acht jaar stand maar was nu aan verandering toe, klinkt het. "De tijden zijn veranderd, de politiek ook. De nood aan duurzaam beleid en aan een ecologische partij zijn onveranderd, maar de context is gewijzigd. Groen heeft bewezen een blijver te zijn, we moeten ons niet meer bewijzen. De stijl waarmee we aan politiek doen, is ook veranderd," aldus Van Besien.

'Werkt voor iedereen'

Die boodschap willen de groenen ook meegeven met de nieuwe ondertitel 'Werkt voor iedereen'. Van Besien zegt dat 'Werkt voor iedereen' "verwijst naar de ambitie van de partij om beleidsverantwoordelijkheid te dragen en oplossingen te bieden voor jong en oud, man en vrouw, blank en gekleurd, werknemer of zelfstandige, ondernemer en ambtenaar, werkende of niet werkende, student en gepensioneerde, ..."

"Het woord 'iedereen' is ook essentieel voor ons omdat wij de partij van de rechtvaardigheid zijn , ondertussen de enige in Vlaanderen die nog een echt sociaal beleid wil voeren."

Uitroepteken

Het verdwijnen van het uitroepteken vindt Van Besien logisch: "Dit is een tijdsgewricht waarin de politiek zich bescheiden moet opstellen en eerder moet luisteren en samenwerken dan de burger assertief aan te spreken. Dit is het tijdsgewricht van netwerking, van gezamenlijke creativiteit. Als mensen samen verantwoordelijkheid nemen, dan maken ze keuzes waar ze zelf achterstaan."

Van Besien wil ook nog in de verf zetten dat Groen geen traditionele partij is: "De klassieke partijen staan voor de status quo en de aanpak van het verleden, dat bewijzen ze elke dag in de federale en de Vlaamse regering. Wie échte oplossingen zoekt voor de crisissen die we nu meemaken, moet bij Groen zijn," besluit Van Besien." (SD)

Lees meer over:

Onze partners