‘Groen wint op 14 oktober de verkiezingen’ (Wouter Van Besien)

© Belga

Groen-voorzitter Wouter Van Besien haalt uit naar de Vlaamse en federale regering, die volgens hem bezig zijn met een “ongeïnspireerde besparingsopdracht.”

Als eerste Vlaamse partij blies Groen in de Brusselse Galerie Horta verzamelen voor de nieuwjaarsreceptie. Het kersverse logo en de nieuwe ondertitel ‘Werkt voor iedereen’ hebben Van Besien duidelijk moed gegeven: “Groen wint op 14 oktober de verkiezingen”.

“De lokale verkiezingen komen op een zeer boeiend moment. De uitslag is nog nooit zo onvoorspelbaar geweest”, zei hij. “Als het speelveld open ligt, is dat heel positief voor een open en progressieve partij als de onze”.

En Groen kan volgens Van Besien sterke kaarten voorleggen. “In 2006 kwamen we op in 196 gemeenten. In 2012 zullen er dat al zeker 220 zijn”, zei de hij onder luid applaus. “Op heel wat plaatsen melden nieuwe mensen zich bovendien aan om zich mee in de strijd te werpen.”

Van Besien had ook kritiek op de federale en de Vlaamse regering. Hij verweet hen dat ze geen vooruitgang boeken en geen toekomstplan hebben. “Het zit niet in hun woordenschat, en het zit zeker niet in hun beleid”, aldus nog de Groen-voorzitter. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content