Groen wil jongeren warm maken voor politiek met 'Sjerp zoekt Groentje'

15/02/12 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Groen en Jong Groen willen met de ludieke actie 'Sjerp zoekt Groentje' jongeren warm maken voor de lokale politiek.

Groen en Jong Groen hebben naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen met een ludieke actie op het Ladeuzeplein in Leuven de campagne "Sjerp zoekt Groentje" gelanceerd om jongeren warm te maken voor de lokale politiek.

Jongeren werden uitgenodigd om achter een tafel plaatsvinden en omgord met een burgemeestersjerp hun ideeën kenbaar te maken over wat er op lokaal vlak beter kan.

Van Besien: 'Jongeren zijn nog niet vastgeroest'

"Het is om velerlei redenen ontzettend belangrijk dat jonge mensen in de politiek stappen. Ze staan nog ongebonden in het leven en zijn niet vastgeroest in systemen en denkpatronen. Met hun jeugdige inbreng en frisse kijk kunnen zij ongetwijfeld heel wat vernieuwende ideeën aanbrengen in de vaak statische gemeentepolitiek", aldus partijvoorzitter Wouter van Besien die hoopt dat de campagne jongeren ertoe aanzet "als groentje in de politiek te stappen".

Jong Groen: 'Gemeenteraadsverkiezingen unieke kans om stem te laten horen'

Bart Dhondt, voorzitter van Jong Groen, wees erop dat de gemeenteraadsverkiezingen de jongeren een unieke kans bieden om hun stem te laten horen.

"In tegenstelling tot federale thema's zoals de staatshervorming of splitsing van BHV wordt het op lokaal vlak immers allemaal heel concreet met thema's die voor hen belangrijk zijn zoals fuifruimte, mobiliteit en betaalbare huisvesting en kunnen jongeren door politiek actief te worden echt iets betekenen voor hun gemeenschap", aldus Dhondt. (Belga/SD)

Onze partners