Groen vindt voorstel van Pieter De Crem 'de wereld op zijn kop'

05/02/14 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Groen-voorzitter Wouter Van Besien is het grondig oneens met het voorstel van CD&V-vicepremier Pieter De Crem om de loonlastenverlaging uit te stellen tot de groei boven de 2 procent stijgt. 'De wereld op zijn kop'.

Groen vindt voorstel van Pieter De Crem 'de wereld op zijn kop'

© BELGA

De Crem zegt in een interview met De Standaard dat hij geen ruimte ziet voor een snelle lastenverlaging. Groen hekelt 'de stilstand' die de CD&V predikt. Van Besien: 'Geen loonlastenverlaging vooraleer er 2 procent groei komt, is hetzelfde als zeggen: wij doen niets en we zien wel wat die niets oplevert.'

'De stilstand die CD&V vandaag probeert aan de man te brengen, vloekt totaal met alle onderzoeken die aantonen dat in ons land de loonlasten te hoog liggen en er bijgevolg te weinig nieuwe jobs kunnen bijgecreëerd worden. Ons land heeft die loonlastenverlaging net nodig om te kunnen zorgen voor een relance en nieuwe jobs'.

'Crisis is niet voorbij'

De Groen-voorzitter is het met De Crem ook niet eens dat de crisis voorbij zou zijn: 'Ik weet niet op welke planeet De Crem vertoeft, maar in Vlaanderen en Brussel vinden veel jongeren geen job, aarzelen KMO's om te investeren en piekt de armoede. De crisis is er niet zomaar gekomen en gaat ook niet zomaar weg'.

Verschuiving

Voor Groen is een loonlastenverschuiving een oplossing voor vele uitdagingen waarvoor ons land staat.

'Groen koppelt een loonlastenverlaging voor werkgevers en hogere lonen voor de lagere en middeninkomens aan hogere lasten op vermogenswinst en vervuiling. Zo ontstaan er meer jobs, krijgen werknemers een eerlijker loon en wordt tegelijkertijd de vervuiling aangepakt. Ons land en zijn inwoners hebben nood aan een grondige fiscale hervorming die werken beloont en vervuiling afstraft', besluit Van Besien. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners