Groen trekt met nieuwe slogan 'Samen Beter Doen' naar de kiezer

23/02/14 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

Groen trekt met de slogan "Samen Beter Doen" naar de verkiezingen van 25 mei. De partij wil zowel een socialer als een groener beleid, aldus voorzitter Wouter Van Besien op het VTM-nieuws.

Groen trekt met nieuwe slogan 'Samen Beter Doen' naar de kiezer

Wouter Van Besien (Groen) © Belga

'Samen Beter Doen', de nieuwe slogan van Groen, vat volgens Wouter Van Besien perfect samen wat er moet gebeuren: "Wij staan klaar met oplossingen voor de jongere op zoek naar werk, voor de ouders die geen plaatsvinden in de crèche, voor de werknemer die de prijzen in de supermarkt ziet stijgen maar zijn loon niet, voor de gepensioneerde met een klein pensioentje, voor al wie last heeft van de vervuilende en ongezonde files".

Van Besien schuift een aantal speerpunten naar voren: "Wij verlagen de belastingen op arbeid en verschuiven die naar vermogenswinst en vervuiling. Zo slaan we twee vliegen in een klap: meer jobs en minder vervuiling. We verlagen de energiefactuur voor iedereen door meer steun om energie te besparen en lagere tarieven voor wie minder verbruikt. We werken de wachtlijsten weg door te zorgen voor meer plaatsen in de crèches, scholen en professionele zorg, gecombineerd met betere mogelijkheden voor familie en vrienden om aan mantelzorg te doen. We geven werknemers het recht om te hoge werkdruk aangepakt te zien. Dat is voor Groen de inzet van de verkiezingen".

Volgens Van Besien hebben CD&V, N-VA, Open VLD en SP.A, die in de federale en/of Vlaamse regering zitten, geen oplossingen uitgewerkt voor deze problemen. Hij pleit voor meer inspraak van de burger, verwijzend naar de commotie rond de Oosterweelverbinding en de GAS-boetes.

Op de affiche waarmee de slogan gelanceerd wordt staan geen partijkopstukken, zoals andere partijen dat doen. Maar Van Besien verzekerde dat dit wel het geval zal zijn in volgende campagnes. (Belga/MI)

Onze partners