Groen start internetpetitie tegen shoppingcentrum Uplace

06/02/12 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:25

De partij Groen lanceert een internetpetitie tegen Uplace, het shoppingcentrum dat een projectontwikkelaar wil bouwen op een verlaten industrieterrein in Machelen.

Groen start internetpetitie tegen shoppingcentrum Uplace

© Belga

De Vlaamse regering keurde de bouwaanvraag voor het project al goed en halverwege maart zou de Vlaamse regering over de milieuvergunning beslissen.

Groen meent echter dat het project, dat mikt op acht miljoen bezoekers per jaar, voor teveel verkeershinder zal zorgen en zware schade zal toebrengen aan de kleine handelaars in de regio. Met de internetpetitie 'Uplace is not my place' willen de groenen druk zetten op Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).

Sanctorum: 'Schauvliege moet rekening houden met de wil van de burger'

Zij moet beslissen of er al dan niet een milieuvergunning komt en kan dus de bouw van het shoppingcentrum tegenhouden. "Wij vragen minister Schauvliege rekening te houden met de wil van de bevolking en te luisteren naar de vele argumenten die aantonen dat er geen plaats en nood is voor een nieuw megalomaan shoppingcentrum in de Vlaamse rand", zegt Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners