Groen maakt prioriteiten voor Antwerpen publiek

19/10/12 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:34

Almaci roept alle partijen op om ook hun inhoudelijke prioriteiten kenbaar te maken vooraleer de selectie van de coalitiepartners in Antwerpen gebeurt.

Groen maakt prioriteiten voor Antwerpen publiek

© Belga

In Antwerpen heeft Groen op een persconferentie uit de doeken gedaan wat lijsttrekker Meyrem Almaci en co eerder deze week aan 'informateur' Bart De Wever overhandigd hebben tijdens het eerste verkennend gesprek.

"Wij vertrekken van inhoud, niet van welke coalitie moet gevormd worden", aldus Almaci, die alle partijen oproept om ook hun inhoudelijke prioriteiten kenbaar te maken vooraleer de selectie van de coalitiepartners gebeurt.

Groen wil de komende jaren werk maken van armoedebestrijding, een positievere kijk op diversiteit en meer buurtgroen en parken. De partij heeft bovendien één echt breekpunt: het BAM-tracé moet na heronderhandeling met de Vlaamse regering verlaten worden ten voordele van het Meccano-tracé. Al kan de MER-procedure nog voor aanpassingen van dat laatste zorgen. "Maar het BAM-tracé moet sowieso weg", vindt partijvoorzitter Van Besien.

Over de donderdag door Patrick Janssens (Stadslijst) gesuggereerde mogelijkheden tot compromis met andere partijen in verband met het hoofddoekenverbod en de mobiliteitskwestie wil Groen zich voorlopig niet uitspreken. "Meneer Janssens zou beter duidelijkheid brengen over het standpunt van zijn eigen partij. Hij is, en ik vind dat zelf ook spijtig, niet de informateur", aldus Almaci.

Wat voor Groen de geprefereerde coalitie is, is volgens Almaci nu niet aan de orde. "Mathematisch zijn er vele mogelijkheden. Het is niet aan mij om iets uit te sluiten", vindt ze. "De informateur moet daar een aanzet toe geven, en ik hoop toch dat hij dat zal doen op basis van inhoud en niet strategie." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners