Groen: 'De Vlaamse regering heeft belangrijkere problemen dan frontvorming tegen Franstaligen'

10/05/14 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:00

Groen is niet zinnens om het plan van N-VA te volgen om eerst een Vlaamse regering te vormen alvorens de onderhandelingen voor een federale regering aan te vatten.

Groen: 'De Vlaamse regering heeft belangrijkere problemen dan frontvorming tegen Franstaligen'

Groen-voorzitter Wouter van Besien © Belga

Groen vindt het voorstel van N-VA om eerst een Vlaamse regering te vormen alvorens de federale onderhandelingen op te starten, geen goed idee. Volgens de partij zal dit de Vlaamse regering in een impasse storten.

"De nieuwe Vlaamse regering moet vanaf dag één werk maken van de Vlaamse uitdagingen en zich niet in een lange communautaire strijd storten", laat Groen-voorzitter Wouter Van Besien optekenen in een persbericht.

Volgens Wouter Van Besien heeft de Vlaamse regering belangrijkere problemen dan de frontvorming tegen de Franstaligen. "De nieuwe Vlaamse ploeg moet zich onmiddellijk focussen op de Vlaamse uitdagingen: ellenlange wachtlijsten voor zorg, hervorming kinderbijslag, stageplaatsen voor werkzoekenden, de noodzakelijke onderwijshervorming en de ontwarring van de mobiliteitsknoop."

Voor de Groen-voorzitter valt het masker van de N-VA af. "Van een socio-economische herstelregering vanaf dag één is ineens geen sprake meer. Dit bevestigt wat we altijd zijn blijven zeggen: voor N-VA is het communautaire belangrijker dan het socio-economische", besluit Van Besien.

N-VA-voorzitter Bart De Wever liet eerder weten eerst een Vlaamse regering te willen vormen alvorens aan de federale onderhandelingstafel plaats te nemen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners