Groen Antwerpen wil nieuwe progressieve coalitie

21/01/12 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober bekent Groen in Antwerpen zich tot een nieuwe progressieve coalitie.

Groen Antwerpen wil nieuwe progressieve coalitie

© Belga

Antwerpen heeft nood aan een nieuwe progressieve coalitie die keuzes durft te maken en daarvoor zijn de groenen onontbeerlijk. Dat zei de Antwerpse lijsttrekster Meyrem Almaci van Groen in haar nieuwjaarstoespraak. "Meer van hetzelfde is geen optie, daarvoor staat er te veel op het spel."

Allochtonen

Het stadsbestuur moet volgens Groen durven kiezen voor kleur, voor een stad waar iedereen zich thuis voelt. Het moet ook tonen dat het durft te kiezen voor handelaars en hun noden, ook als ze van allochtone afkomst zijn en in Antwerpen Noord wonen.

"Zij moeten kunnen rekenen op een solide uitgewerkte oplossing zodat ze het recht niet in eigen handen hoeven te nemen tegen agressieve drugsdealers. Ze hebben nood aan een duurzame aanpak, niet aan maatregelen die de drugsproblematiek enkel verplaatsen."

BAM

Het stadsbestuur moet volgens Almaci ook durven kiezen voor een andere mobiliteit. "Beste Patrick Janssens, je kan moeilijk eerst kiezen voor het ongezien brede BAM-tracé om erna te zeggen dat je niet kunt overkappen omdat de ring te breed is. Dat BAM-tracé is uw tracé, dat van de stadslijst en uw Vlaamse meerderheid. De waarheid is dat als uw stadslijst kiest voor een alternatief tracé, de overkapping bedrieglijk eenvoudig zou worden, maar u moet ervoor durven kiezen."

Groene stadHaar partij kiest voor Antwerpen als groene stad met een sterke lokale, duurzame en toekomstgerichte economie, voor een sociale stad waar ook in crisistijden iedereen mee kan. "Maar waarvoor kiezen de andere partijen? We zien veel strategische manoeuvres, maar horen weinig inhoudelijke voorstellen. En dus ben ik ongerust als ik de huidige burgemeester hoor verklaren dat hij verder wil doen met dezelfde ploeg, op dezelfde manier, want meer van hetzelfde is geen optie. Daarvoor staat er te veel op het spel." (Belga/EE)

Onze partners