Groen Antwerpen met Almaci en Vogels naar kiezer

© Belga

Groen trekt in Antwerpen naar de kiezer met Meyrem Almaci als lijsttrekker en Mieke Vogels als lijstduwer. Op een congres in het Zeemanshuis lichtte Almaci de actiepunten van Groen voor de verkiezingen toe.

Op een congres in het Zeemanshuis heeft Groen Antwerpen zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Zoals al eerder was bekendgemaakt staan Meyrem Almaci en Wouter Van Besien op plaatsen één en twee. Mieke Vogels zal de lijst duwen.

Lijsttrekster Almaci sprak de ambitie uit om van de verkiezingen geen tweestrijd te willen maken tussen huidig burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Groen mikt in Antwerpen op grote mobiliteitsthema’s als verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers en het overkappen van de Antwerpse ring in het kader van de Oosterweelverbinding. “Groen is duidelijk: wij willen een volledige overkapping van de ring en dus geen stukjes en brokjes waar het nog kan en mag van CD&V en N-VA”, zegt Almaci. “De ring overkappen kan én is betaalbaar.”

Volgens Almaci moet het Antwerpse stadsbestuur druk zetten op de Vlaamse regering om de wens van de Antwerpenaren te kunnen doordrukken. “De Antwerpenaar heeft gezegd af te willen van het BAM-tracé, maar noch sp.a, CD&V of N-VA heeft dat signaal ernstig willen nemen.”

Op het vlak van verkeersveiligheid wil Groen “de stad teruggeven aan de mensen”. De partij wil een grote voetgangerszone in de binnenstad, een tramlijn op de Singel en meer park-and-ride zones aan de rand van de stad. Ze plaatst zich op die manier naar eigen zeggen “tegen de N-VA, die koning auto terug op de troon wil zetten”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content