Groen aan BAM: 'Stop met de leugens'

14/05/14 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:18

Groen-voorzitter Wouter Van Besien roept de BAM op te stoppen met 'leugens' verspreiden en om haar plannen op tafel te leggen. Hij blijft erbij dat de Antwerpse ring aan de Hollandse Knoop in Deurne 29 rijstroken zal tellen. Open VLD vraagt het ontslag van de BAM-topman.

Groen aan BAM: 'Stop met de leugens'

BAM-directeur Jan Van Rensbergen © Belga

Van Besien pakte in de Gazet van Antwerpen uit met het bericht dat de Antwerpse ring in het Oosterweeltracé op een bepaald punt, met name de Hollandse Knoop in Deurne, in de toekomst 29 rijstroken zal tellen. In een eerste reactie ontkende de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) dat er sprake is van zoveel rijstroken. Hoeveel er dan wel komen, was niet meteen duidelijk.

Later op de dag verduidelijkte BAM-directeur Jan Van Rensbergen op een persconferentie dat het gaat om maximaal 18 rijstroken. De ring zelf zou uit 14 rijstroken bestaan, met daarnaast 4 rijvakken voor op- en afritten.

Van Besien is niet overtuigd. Volgens hem tonen de plannen ondubbelzinnig aan dat er sprake is van 29 baanvakken. "De leugens moeten stoppen. Dat is onaanvaardbaar, zowel omwille van de schadelijke gevolgen van de gezondheid, als omwille van de ruimtelijke verminking van de stad", aldus Van Besien De Groen-voorzitter roept de BAM, de Vlaamse regering en het stadsbestuur op "te stoppen met mist spuien over de concrete plannen en open kaart spelen". "De Antwerpenaar heeft recht op de waarheid", klinkt het.

Open VLD vraagt ontslag BAM-topman

Open VLD vraagt ondertussen het ontslag van Van Rensbergen. Volgens de Vlaamse liberalen is de BAM-topman zijn geloofwaardigheid kwijt. "Sinds dag één toont Van Rensbergen misprijzen voor iedere vorm van inspraak en transparantie", zegt Antwerps kopstuk Annemie Turtelboom. "In het belang van de stad en de rand, moet BAM een nieuwe directeur krijgen, die gedragen wordt door iedereen, en voor eens en voor altijd klaarheid schept", stelt ze in een persbericht samen met de andere Antwerpse Open VLD-kopstukken. (Belga/TE)

Onze partners