Grimbergs buurtcomité plant juridische stappen tegen nieuw nationaal stadion

15/05/14 om 00:09 - Bijgewerkt om 09:16

Het Grimbergse Comité Parking C wil naar de rechter zo gauw er vergunningen liggen voor het nieuwe nationale voietbalstadion op de Heizel. Dat stadion is 'waanzin', zeggen de buurtbewoners.

Grimbergs buurtcomité plant juridische stappen tegen nieuw nationaal stadion

Een ontwerp voor het nieuwe stadion op parking C van de Heizel. © BELGA

Het Comité Parking C zal juridische procedures aanspannen tegen het nationaal voetbalstadion dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond plant op parking C van de Heizel, zodra de overheid vergunningen toekent. Dat heeft de woordvoerder van het comité, Philippe Fierens, aangekondigd na afloop van de bewonersvergadering die het gemeentebestuur van Grimbergen woensdagavond organiseerde over het stadion.

Massale files

"Moest het alleen om een voetbalstadion gaan, dan zouden er wellicht niet veel problemen zijn, maar er zijn langs de noordelijke grens tussen Brussel en Vlaanderen nog projecten gepland zoals Uplace, Neon en de optimalisatie van de ring. Met de bestaande massale files in het achterhoofd is het duidelijk dat deze regio een voetbalstadion van een dergelijke omvang niet aankan. Een stadion waar een veertigtal keer per jaar zowat 60.000 mensen verwacht worden is in deze regio waanzin", aldus Fierens.

'Niet NIMBY'

"We zijn zeker niet tegen voetbal, maar het stadion willen bouwen op parking C is gewoon een heel slecht idee. Er zijn veel betere locaties zoals Schaarbeek-Vorming. Ons protest is zeker geen NIMBY-reactie ('Not in my backyard', red.), want dit project is nefast voor de hele Noordrand van Brussel. We stellen ons daarenboven grote vragen bij de noodzaak om in ons land een nieuw nationaal voetbalstadion te bouwen en ook over de rendabiliteit ervan. Waarom niet een aantal kleinere stadions realiseren? Er zijn overigens weinig landen met een eigen nationaal voetbalstadion", zegt de woordvoerder nog. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners