Greenpeace-activisten beplakken kantoor Wathelet (Video)

27/02/12 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

Enkele militanten van milieuorganisatie Greenpeace hebben op de gevel van het kabinet van staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet stickers gekleefd om tot energiebesparende maatregelen op te roepen.

Greenpeace-activisten beplakken kantoor Wathelet (Video)

© Belga

De activisten hadden een ontmoeting met Wathelet naar aanleiding van een studie uitgevoerd door Climact, een Belgisch adviesbureau rond energie en klimaatverandering. Uit de studie blijkt dat België
tegen 2015 de jaarlijkse productie van kernreactor Doel 1 (3,5 TWh) kan uitsparen door middel van realistische energiebesparingen.

Geen rekening met pieken in het verbruik
Tijdens de ontmoeting liet Wathelet weten dat hij van het rapport kennis zou nemen en het gaat vergelijken met gegevens die de administratie in het kader van de uitwerking van het uitrustingsplan verzamelde. Dat plan moet de bevoorrading tijdens de kernuitstap garanderen. De staatssecretaris onderstreepte ook dat hij met het rapport rekening zal houden tijdens de voorbereiding van dat plan.

Voorts liet hij verstaan dat energie-efficiëntie een gewestelijke bevoegdheid is. Hij verklaarde ook dat heel wat factoren een rol spelen om een permanente energievoorziening te verzekeren. Het gaat daarbij onder meer om pieken in het verbruik, iets waar het rapport van Greenpeace geen rekening mee hield.

De milieuorganisatie liet nog optekenen tevreden te zijn met de ontmoeting, die ze "positief" noemde. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners