Graafwerken Bende van Nijvel stilgelegd

12/07/12 om 05:20 - Bijgewerkt om 05:20

De graafwerken in Haacht in het onderzoek naar de Bende van Nijvel worden tijdelijk gestaakt. Mogelijk gaan ze over een maand verder.

Graafwerken Bende van Nijvel stilgelegd

© Belga

"De zoekactie is gestaakt vanwege technische redenen, maar we gaan zeker door. Mogelijk over een maand, dat moeten we nu bekijken." Dat zegt onderzoeksrechter Martine Michel, die belast is met het onderzoek naar de Bendeaanslagen, aan De Standaard en het Nieuwsblad.

Druïde

De stopzetting is een tegenslag voor de speurders die na twee dagen zoeken nog niets vonden in de tuin van een 78-jarige "druïde" met rechtsradicale gedachten.

De man dook al meermaals op in het Bendedossier. Zijn broer noemt de "druïde" een fantast. Hij is verbaasd dat de speurders in zijn tuin in Haacht graven. "Tien jaar geleden zochten ze daar al, maar ook toen vonden ze niets."

Wapens of een lijk

Ook andere kranten schrijven donderdag over de zoekacties bij de "druïde", waarbij het parket zou hopen wapens of misschien zelfs een lijk te vinden.

Bij de Bendeaanslagen vielen eind jaren tachtig 28 doden, maar de daders werden nooit gevonden. De speurders zijn ervan overtuigd dat ze de misdadigers in het extreemrechtse milieu moeten zoeken. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners