Gouverneur Denys wordt een maand vervangen

04/10/10 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat André Denys kanker heeft.

De Oost-Vlaamse gouverneur André Denys zal de hele maand oktober door een team medewerkers vervangen worden nadat onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij kanker heeft.

Denys was vorige week in het universitair ziekenhuis van Gent opgenomen met een klaplong. Hij mocht de avond zelf weer naar huis, maar moest zijn activiteiten voorlopig beperken.

Onderzoek in het Gents UZ wees uit dat Denys kanker heeft. Welk type en welke behandeling hij moet volgen, zal in de komende weken verder onderzocht worden. In een mededeling zegt het kabinet van de gouverneur dat Denys erg gemotiveerd is om de ziekte te overwinnen.

'Hij is van oordeel dat zijn algemene fysieke conditie en de snelle vaststelling van de kanker hem hierbij kunnen helpen. In de volgende weken zullen prioritair verdere onderzoeken worden uitgevoerd en behandelingsmethodes opgestart', zo luidt het in een mededeling.

In oktober wordt Denys vervangen door een team met onder meer zijn kabinetschef, de arrondissementscommissaris, de veiligheidsdirecteur en de eerste bestendig afgevaardigde.

Onze partners