Gordel krijgt volgend jaar totaal andere invulling

28/07/12 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:59

De editie van 2 september wordt de laatste volgens de klassieke formule.

Gordel krijgt volgend jaar totaal andere invulling

© Belga

Onder het motto 'nog 1 keer voluit' wordt op 2 september in de Vlaamse rand voor de laatste keer de Gordel georganiseerd volgens de klassieke formule van korte en lange fiets- en wandeltochten vanuit de vier trefpunten Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Zaventem en Overijse In 2013 zal de Gordel op een totaal andere manier worden ingevuld. Bloso-organisator Luc Peirlinck bevestigt het bericht daarover in Het Laatste Nieuws.

"Op de eerste zondag van september 2013 wordt in de Vlaamse rand een nieuw evenement georganiseerd dat niet alleen een sportief, recreatief, familiaal feest zal zijn maar ook de toeristische troeven van Vlaams-Brabant in de verf zal zetten", aldus de infobrochure voor de komende Gordel op 2 september. Het programma bevat verspreid over de vier trefpunten 19 wandel- en fietsparcours, "het beste van alle Gordels", aldus Bloso.

Peirlinck: "Over hoe het evenement er in 2013 zal uitzien moeten we nog verder overleggen met de provincie Vlaams-Brabant en de verschillende toeristische diensten. Vast staat echter datde klassieke formule met de vier trefpunten eindigt".

De Gordel ging in het begin van de jaren '80 van start als vorm van sensibilisering voor de problematiek van het Vlaams karakter van rand en is op 2 september 2012 aan zijn 32e editie toe. Gedurende al die jaren kreeg het evenement in totaal meer dan 2 miljoen deelnemers over de vloer. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners