Golf nieuwe Vlaamse volkssport?

01/10/12 om 06:43 - Bijgewerkt om 06:43

Dankzij het succes van Nicolas Colsaerts zit het aantal Vlaamse golfers immers in de lift.

Golf nieuwe Vlaamse volkssport?

© Reuters

De Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG) en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters willen de aanleg van nieuwe golfbanen dan ook versnellen, zo schrijft De Morgen.

Momenteel staan twaalf projecten in de steigers, goed voor een uitbreiding met 191 holes. Maar terwijl het in Europa gemiddeld acht jaar duurt om een golfbaan aan te leggen, loopt de termijn in Vlaanderen makkelijk op tot het dubbele daarvan.

Minder elitair

Vorige week bespraken de VVG en Muyters manieren om die termijn in te korten. In een eerste fase wil de minister alvast een oplijsting van de verschillende probleemdossiers maken en een poging doen om die dossiers opnieuw recht te trekken. In een latere fase volgt mogelijk een richtlijn voor de lokale overheden bij de behandeling van een aanvraag.

Het initiatief kadert in het streven om van golf een minder elitaire sport te maken. "Willen we van golf een sport maken voor het brede publiek, dan hebben we clubs in alle mogelijke varianten nodig", benadrukt Marc Verneirt van de VVG. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners