'Goednieuwsshow van regering-Di Rupo klopt niet' (N-VA)

13/08/13 om 08:01 - Bijgewerkt om 08:01

De N-VA start na de zomervakantie met een tour langs 16 Vlaamse gemeenten onder leiding van Siegfried Bracke. Met de show 'de stand van het land', wil de partij aantonen dat de 'goednieuwsshow van de regering-Di Rupo niet klopt.'

Kopstuk Siegfried Bracke gaat in september en oktober op bezoek in 16 gemeenten. Hij wil uitleggen wat er allemaal fout loopt in ons land en waar de huidige regering de bal mis slaat, schrijft de krant De Tijd.

Bracke zal telkens met een N-VA-topper uit de provincie de stand van het land opmaken door gebruik te maken van "economische gegevens die niet van de partij komen".

Vragen als 'hoe zit dat met de transfers van Vlaanderen naar Wallonië?' en 'hoe hoog is onze staatsschuld?' zullen aan bod komen. Volgens De Tijd zal de grootste partij van Vlaanderen beroep doen op cijfermateriaal, filmpjes en zelfs economen aan het woord laten om hun vaststellingen te ondersteunen.

Geen oplossingen

De partij wil met de roadshow voor eens en altijd komaf maken met het etiket one-issuepartij dat ze vaak opgeplakt krijgt. De focus ligt daarom op sociaaleconomische factoren, maar oplossingen worden niet meteen aangereikt. "Dat is voor een volgende ronde. Eerst willen we aantonen wat er verkeerd loopt", aldus Bracke. (AVE)

Onze partners