Goed twee uur aanschuiven door omgekantelde oplegger net voor viaduct Vilvoorde

10/12/13 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Een omgekantelde oplegger verspert de midden- en rechterrijstrook op de Brusselse binnenring, net voor het viaduct van Vilvoorde. Dat zorgt voor een helse ochtendspits.

Goed twee uur aanschuiven door omgekantelde oplegger net voor viaduct Vilvoorde

We reden vorig jaar minder met de auto dan het jaar voordien. Het is de eerste keer in zeven jaar dat we er een daling is in het aantal afgelegde kilometers. De reden is simpel: we zijn het gewoon beu om in de file te staan. Bovendien wordt het steeds makkelijker om van thuis uit te werken. © BELGA

Op de Brusselse binnenring is het goed twee uur aanschuiven. Net voor het viaduct van Vilvoorde is een oplegger omgekanteld, waardoor de midden- en rechterrijstrook er versperd zijn. 'De takelwerkzaamheden zullen nog tot 8 uur duren, maar dat is natuurlijk te laat voor de ochtendspits', klinkt het bij Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Problemen zullen wellicht oplopen

Het is er aanschuiven van voor Groot-Bijgaarden. Rond half acht valt de hinder op de E40 vanuit Gent nog mee, maar Beeckman vermoedt dat de problemen ook daar in de loop van de ochtend nog zullen oplopen. Op andere wegen naar het oosten van Brussel verloopt het verkeer door dat ongeval eveneens moeizaam.

'Mensen proberen op andere manieren daar te geraken, via de A12, Van Praet... Maar ook daar zit het verkeer vast.' De vrachtwagen waarvan de oplegger omgekanteld is, vervoerde lege bakken, waarin normaal gezien vee zit. Er raakte niemand gewond. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners